Nieuws

Stroe: 4.0 ton Unlimited nog geen succes voor Clixtar Double D

In Stroe heeft het eerste optreden plaatsgevonden van de 4.0 ton Unlimited klasse waarin de Clixtar Double D als eerste tractor mocht aanhaken.

Na een winterseizoen werk aan de tractor door het team bleek op de weegbrug dat de beoogde afslank kuur geslaagd was, medical de berekende afname bleek op de kilo te zijn geslaagd.

Tijdens de eerste run bleek dat niet beide motoren gevolg gaven de beweging van de gashandel en er dus geen eenparige toestand ontstond in de beide motoren met als gevolg dat een motor het werk deed en de tractor op 80 mtr. stil stond. In de tweede trekpoging bleek de het mengsel bereiding niet juist de motor kreeg te weinig methanol in verhouding tot de turbo druk en een backfire in het inlaat systeem maakte een einde aan het leven van de een van drie turbo’s op de linker motor.

Woensdag avond heeft het team bestaande uit Arie de Vries en Rene van Blanken en Daan en Willem de motor gedemonteerd de cilinder kop geïnspecteerd en heeft Rene de beplating op professionele wijze weer gericht.

In de komende dagen zal het geheel weer opgebouwd worden voor de volgende test pull.

Blijf kijken wij houden u op de hoogte op deze site en op Facebook